четвртак, 14. јун 2012.
















Sutomore je mali primorski grad koji pripada opštini Bar. Prelepo uređene dugačke peščane plaže  čine ovaj grad veoma privlačnom turističkom destinacijom. Tome doprinosi i odlična drumska i železnička saobraćajna povezanost sa svim gradovima u Crnoj Gori, a samim tim i sa širim okruženjem.  

Sutomore ili Santa Mare (u prevodu - Sveto More) ima preko 260 sunčanih dana godišnje, a prosečna godišnja temperatura iznosi oko 16 stepeni Celzijusa. Sezona kupanja traje od maja do oktobra. Osim toga, prema najnovijim istraživanjima Sutomore se nalazi na prvom mestu po broju sunčanih (285) dana na Mediteranu. 


 
Sutomore je kroz vekove bilo ribarsko naselje, gusarsko svratište između utvrđenih gradova: Stari Bar (Antivari), Haj Nehaj i Golo Brdo. Brojni arheološki nalazi i zapisi, crkve i manastiri govore o stalnom velikom interesu i minulih generacija kroz vekove za ovo područje.










Osim peščanih plaža Sutomore ima i brojne divlje plaže-uvale za romantičare i avanturiste među kojima će svako naći svoju omiljenu peskovitu, šljunkovitu ili kamenitu plažu ali uvijek toplu i lekovitu bez talasa i vetrova. Prozirno more, raznobojni šljunak i kamene skulpture hridina na svoj način pokazuju šarm i lepotu prirode.








Gradska plaža, zlatnog peska dugačka je 1250 m, a plaža Zlatne obale 850m. Pored tih centralnih plaža, Sutomore će vas očarati divljim plažama Mali i Veliki Maljevik, koje su divlje samo u nazivu i lepoti. Borove šume, lekovito blato i mediteranska klima, klimatsko su lečilište za mnoge bolesti, raj za dušu i telo.








Do Sutomora se lako stiže. To je prvo primorsko mjesto na koje izlazi pruga Beograd-Bar. Novi tunel Sozina skratio je put od glavnog grada Crne Gore Podgorice do Sutomora na 30 minuta. Sutomore se nalazi u centru crnogorskog primorja, na 7 km od Bara, 11 km od Petrovca, 26 km od Budve i 36 km od Ulcinja, što ga čini idealnom lokacijom za kvalitetan i interesantan odmor.










Pored toga što može biti vaša luka iz koje ćete obići cijelo primorje, Sutomore obiluje zabavnim dnevnim i noćnim programima. Žurke na plaži, sport, razna takmičenja i predivni plažni barovi vaš će dan učiniti za pamćenje, a noćni provod u Sutomoru vrlo uspešno parira provodu u Budvi.



 





Kuca se nalazi u naselju Rutke, ispod crkvice sv. Mitra br. 104. Razdaljina je 1km od gradske plaze. Dvoriste je prostrano,  oko 300m² okruzeno mediteranskim rastinjem u mirnom kraju.

















Izdajemo dvokrevetne, trokrevetne i cetvorokrevetne sobe, uz mogucnost koriscenja kuhinje. Pogodno za omladinu zbog opustene kucne  atmosfere, ali i za porodice kojima je  obezbedjen parking. Cena smestaja je 5e po osobi, uz mogucnost popusta za grupe - 4e.  

Kontakt telefoni: +381641733188
                          +38269760790
                         

Нема коментара:

Постави коментар